T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ESKİŞEHİR / TEPEBAŞI - Mehmetçik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okul Tarihçesi:

Okulumuz 1957-1958 Eğitim-Öğretim yılında açılmış olup,1957´den önce Atatürk Lisesi bünyesinde hizmet vermekteydi. "Dönemin valisi okulumuzun açılış konuşmasında "Bu okul devletimize, milletimize nice asker ve devlet adamları yetiştirecek."demiş ve böylece okulumuzun adı "Mehmetçik" olmuştur.

Okulumuz Eskişehir´in ilk müstakil ortaokulu olma özelliğini taşımaktadır. Mehmetçik Ortaokulu´nun ismi sekiz yıllık zorunlu eğitim yasasından sonra "Mehmetçik İlköğretim Okulu olarak değişmiştir. Daha sonra 2005-2006 Öğretim Yılında Mehmetçik İlköğretim Okulu liseye dönüştürülmüş, "Mehmetçik Lisesi" olarak son adını almıştır.

Lisemiz konum itibariyle Yenibağlar Mahallesi sınırları içinde yer almaktadır. Öğrencilerimizin tamamına yakını Yenibağlar, Eskibağlar, Bahçelievler ve Güllük mahallelerinde ikamet etmektedirler.

Mehmetçik Lisesi kuruluşundan bu yana sadece az bir süre geçmesine ve bulunduğu bölgenin olumsuz ekonomik koşullarına rağmen, eğitim-öğretim kalitesini hızla yükseltmekte ve gelişimini sürdürmektedir. Lisemiz çok kısa sayılabilecek tarihi geçmişini zenginleştirme,ilimize ve ülkemize faydalı bireyler yetiştirme hedefiyle eğitim-öğretime devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.04.2017 - Güncelleme: 22.03.2024 10:10 - Görüntülenme: 1997
  Beğen | 4  kişi beğendi